Saldab sponsrar en rad verksamheter genom finansiellt stöd och personligt engagemang från våra medarbetare. För oss är det viktigt att bidraga till samhällsförbättrande insatser både på lång och kort sikt. Här kan du läsa om några av våra åtaganden.

 

Ideon Innovation

Saldab är IT-partner till företagsinkubatorn Ideon Innovation, belagd mitt i den kreativa och innovativa miljön i forskarbyn Ideon i Lund. Ideon Innovation är en av Sveriges tongivande företagsinkubatorer. Storytel, världens första tjänst för streamade ljudböcker i mobilen, är ett av många framgångsrika bolag som genomgått en tvåårig uppstartsfas på Ideon Innovation. Genom vårt partnerskap vägleder vi uppstartsbolagen med råd och beslutstöd inom IT. Vi är själva ett snabbväxande bolag och vet betydelsen av att fatta rätt beslut, både på operativ, taktisk och strategisk nivå. Från den position vi har idag är det extra roligt för oss att kunna ge tillbaka och hjälpa nya bolag med sin digitala plattform.

 

Världsnaturfonden WWF

Inom Saldab har det alltid funnits ett starkt engagemang för djur, natur och miljöfrågor. Det märks inte minst på att vi genom vårt tjänsteutbud i form av exempelvis molntjänster levererade av vårt eget datacenter och lösningar för virtuella möten, bidrar till en minskad miljö- och klimatpåverkan. Världsnaturfonden WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation och är med sina drygt fem miljoner supportrar en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Genom vårt arbete med Evidensia, en av Nordens ledande kedjor för djursjukvård, så får vi dessutom en ständig påminnelse om vikten av de projekt och lobbyarbete som WWF bedriver.

 

Läs också om hur Saldab hjälper racingstjärnan Oscar Palm runt banan i sin Porsche Carrera.