Saldab levererar nätverk som tjänst till Copenhagen Malmö Port

Copenhagen Malmö Port AB (CMP) har tecknat avtal med Saldab gällande nätverk som tjänst. Leveransen avser drift av CMP:s nätverk samt dygnet-runt-övervakning av larm, trender och loggar. Hårdvara som ingår i leveransen är switchar, routrar, brandväggar, accesspunkter, radiolänkar och övrig kringutrustning.

Kunden är en ledande logistikpartner i Öresundsregionen och en av Skandinaviens största hamnoperatörer. Verksamheten har produktionsenheter, terminaler, verkstäder och administrativa funktioner i Köpenhamn och Malmö. Under 2016 omsatte företaget 800 MSEK, hade ca 400 personer anställda, och hanterade 7 800 anlöp.

Saldab vann upphandlingen i tuff konkurrens med några av de största aktörerna i branschen i denna tjänstegren. I affären har Saldab kunnat samarbeta med sitt systerbolag Commsec AB för att uppfylla CMP:s högt ställda krav inom bl.a. informationssäkerhet och kvalitetsstyrning.

”CMP utgör en knutpunkt för handel och logistik i Öresundsregionen och det är ett viktigt verksamhetsområde för oss”, säger Roger Persson, försäljningschef på Saldab. ”Dessutom är det extra roligt att vi kunde ta denna affären tillsammans med våra kollegor inom Dustin Group, vilket ligger helt i linje med vår gemensamma satsning inom SMB-segmentet.”