Modern Workplace, det bästa av två världar

Det är tyvärr ofta man behöver kompromissa mellan bra säkerhet och en användarvänlig arbetsmiljö. Med Modern Workplace så behöver du inte längre det. Låt vår expert Fredrik berätta mer om hur du enkelt kan förbättra produktiviteten på din arbetsplats.

De flesta av oss vill vara produktiva på vår arbetsplats. Vi vill skapa och producera, men ibland går det inte som vi vill. Ibland hindras vi av den säkerhet som någon bestämt att vi ska ha på vår enhet. Funktioner blockeras och vi får meddelanden om saker som vi inte har någon aning om vad vi ska svara på.

På andra företag är det tvärt om. Där har vi fri kreativitet och kan göra precis vad vi vill. Det är inga säkerhetsfunktioner som stoppar oss, för att säkerheten är för dyr att implementera och man förstår inte alltid syftet med alla de funktioner som finns. Oftast känns det som ett nödvändigt ont. Men risken för att utsätta företagets information och känsliga uppgifter som personuppgifter för ett hot är väldigt hög. Samtidigt som man inte har några möjligheter att spåra och åtgärda en eventuell incident som i vissa fall kan vara förödande.

Modern Workplace levererar det bästa för att eliminera problematiken med dessa två och kompromissar varken med användarupplevelsen eller med säkerheten. Kunden får det bästa av dessa två världar i balans.

Produktivitet

Microsoft Teams är ett bra exempel på en ny produktivitetsfunktion som finns i Modern Workplace.

Vi blir hela tiden matade med bra funktioner och verktyg men utmaningen är att dessa ligger på olika platser, hos olika leverantörer och olika plattformar. Det gör att vi måste koppla oss och logga in mot många olika platser och verktyg för att utföra våra uppgifter.

Microsoft Teams är ett underbart verktyg som eliminerar detta och tar samarbetet mellan människor till en helt ny nivå. Med teams kan du skapa olika grupper där ni jobbar tillsammans med:

  • En plats och ett verktyg för många av dina dagliga behov.
  • Samling för dokument och information.
  • Arbeta tillsammans i dokument i realtid.
  • Istället för att maila kan man använda den inbyggda diskussionsfunktionen.
  • Ljud och videomöte direkt i Teams.
  • Uppföljning och planering av projekt genom Microsoft Planner.
  • Publicera rapporter med Power BI.
  • All den säkerhet som Office 365 har att erbjuda.
  • Åtkomst från dator, mobiltelefon och surfplattor.
  • Koppla in dina andra verktyg som Trello och Adobe Creative Cloud.

Säkerhet

Visst vore det skönt att kunna hantera all säkerhet från en plattform och samtidigt få den hjälp och det stöd man behöver. Att sätta rätt nivå på säkerheten är utmanande och runt varje knut hotar någon typ av ransomware som vill ta vår information, låsa den och begära stora summor pengar för att vi ska få tillbaka den.

Det är inte långt kvar tills Dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft och därmed utökar kravet på hur vi får hantera personuppgifter. Företagen måste anpassa sig efter dessa förändringar och nu ta säkerhet på allvar. Säkerhet är inte längre något nödvändigt ont, det är nödvändigt.

Det är alltid kundens ansvar att upprätthålla de regulatoriska krav som ställs. Här kan Dustin stötta och ge råd till kunden genom de tjänster och lösningar som Dustin erbjuder som bland annat Modern Workplace. Några olika steg som företagen behöver fundera kring hur man hanterar är:

Modern Workplace finns det stöd för viktiga delar i alla dessa steg så att företagen kan komplettera och säkerställa sina processer. Dustin samarbetar med Microsoft som är en av världens ledande leverantör av digitala säkerhetslösningar.

”Det är inte den starkaste arten som överlever, inte heller den mest intelligenta, utan den art som bäst anpassar sig till förändring” – Charles Darwin

Text: Fredrik Berg

Läs mer om Modern Workplace »
Till Tjänster och Lösningar »

Dustin Group

Den här artikeln kommer från Dustin Solutions Kunskapsbanken. Där hittar du massor av kunskap och inspiration om de senaste IT-trenderna.