Erfaren Presale till Göteborgskontoret

Saldab expanderar och behöver nu utöka sin organisation med en Presale till Göteborgskontoret.

Saldab är ett framgångsrikt IT-företag med fokus på tjänster inom IT-drift, specialistkonsulting och klienthantering. Sedan starten 2009 har Saldab vuxit stadigt och är i dagsläget 70 anställda på sina 5 kontor – Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping och Lund. Saldab är ett gasellföretag och har fått utmärkelsen tre år i rad – 2013, 2014 och 2015. I denna snabbt växande organisation ges du möjlighet att ta dig an nya karriärsutvecklande utmaningar i sällskap av kompetenta, hungriga och positiva kollegor.

Vill du vara med och bidra till Saldabs utveckling? Då kan du vara den vi söker!

I rollen som Presale får du använda både dina tekniska kunskaper och bidra med din sociala och kundorienterade sida. Hos oss får du möjlighet att hjälpa säljarna att ta fram lösningsförslag till våra kunder i ett nära samarbete mellan försäljnings- och leveransorganisationen. Här får du frihet under ansvar att arbeta med spännande projekt från början till slut.

Dina arbetsuppgifter

En viktig del i din roll blir att på ett affärsmässigt sätt presentera tekniska lösningar till våra kunder. I arbetsuppgifterna ingår att hjälpa säljarna att ta fram lösningsförslag baserat på Saldabs tjänsteportfölj. Arbetet sker i ett nära samarbete mellan försäljnings- och leveransorganisationen där dina arbetsuppgifter primärt blir att utforma lösningsförslag, utarbeta offerter och delta i upphandlingar.

Vidare behöver du kunna presentera en leveransbeskrivning och vara behjälplig i själva leveransen samt lösa eventuella problem som kan uppstå under ett skifte/implementering.

Dina arbetsuppgifter består även i att kunna sätta sig in i kundens behov, deras nuvarande tekniska lösning och interna processer för att därefter presentera en attraktiv lösning. Denna tekniska lösning ska både beskrivas visuellt och verbalt. I arbetsuppgifterna ingår också produktutveckling samt paketering av tjänster.
Några exempel på viktiga samarbetspartens är Citrix, Microsoft, HP, VMware, Cisco, Fortinet och Veeam.

Din profil

För att passa för tjänsten behöver du ha:

  • Minst 3 års relevant erfarenhet från IT-branschen. Det är en fördel om du har arbetat som IT-konsult tidigare men du kan också ha en bakgrund som teknisk säljare eller som medarbetare på en IT-enhet hos en slutkund.
  • Kompetens inom infrastruktur (exempelvis inom nätverk, servermiljöer, virtualisering, managering av klienter och lagring) värderas högt
  • Kunskap inom hårdvara som ingår i olika lösningar (som exempelvis klienter, servrar, brandväggar, och lagring) är mycket meriterande
  • Kunskap gällande mjukvarulicenser är mycket meriterande

Som person är du självgående, driven och tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat enligt tydliga och inarbetade processer. Du har en god förmåga att planera ditt arbete i förväg och organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Givetvis är du van vid att ställa upp och hålla deadlines.

Du har ett genuint intresse av att hjälpa kunden och känna dig bekväm i att hålla presentationer för kunder.

Vi ser gärna att du har en ”problemlösande analysförmåga” dvs. att du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor i rätt tid. Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och verbalt i svenska och engelska. Körkort krävs för tjänsten.

Kontakt

Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Moveup i denna rekrytering och har du frågor angående tjänsten så är du välkommen att kontakta Katarina Wanderydz på Moveup: 0738-55 44 51, katarina.wanderydz@moveup.se

Tycker du att tjänsten låter intressant?! Då är du välkommen att skicka ditt CV samt personliga brev till katarina.wanderydz@moveup.se
Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt, men senast den 21/12.

Om Saldab

Saldab är ett framstående IT-företag som tillhandahåller en innovativ och trivsam arbetsmiljö där det ges stor möjlighet till utveckling. Vi erbjuder kvalificerade utbildningar och certifieringar inom de senaste lösningarna och tillsammans med motiverande och högpresterande kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du ständigt utmanas i att leverera de effektivaste lösningarna till kund. Här ges du verkligen möjlighet att utvecklas och göra karriär.