På Ray Metallfabrik blev migreringen en framgång

Kontakta mig!

På Ray Metallfabrik, belägen invid skogarna i Tranemo i Västergötland, tillverkas produkter i rör och plåt. Den största delen av produktionen utgörs av tillverkning och distribution av avgassystem och ljuddämpning. När företaget behövde uppgradera sin IT-infrastruktur tog de hjälp av Saldab som de också tecknade ett SLA-avtal med för den framtida driften.

Tim Edgren är IT-ansvarig på Ray Metallfabrik och den som ledde migreringsprojektet i tätt samarbete med Saldabs konsult på plats i Tranemo.

”Vi hade tidigare haft jättemycket krångel med att byta server och hade en oro för att samma sak skulle inträffa igen”, berättar Tim. ”Med Saldab hade vi en väldigt bra dialog där de ritade upp vår servermiljö utefter vad vi hade för behov att få in och säkra upp.”

Ray Metallfabrik i byn Ljungsarp, Tranemo.

Hela projektet var präglat av ett säkerhetstänk där det i synnerhet var viktigt att bygga in off shore-backup och skydd mot kryptovirus. Ray Metallfabrik passade samtidigt på att gå över till Office 365.

”Själva migreringen var väldigt lyckad och gick nästan helt sömlöst till väga. Vi har inte behövt göra någonting med servern sen dess”, säger Tim.

Med SLA-avtalet har företaget en dedikerad konsultresurs från Saldab som dessutom är på plats i själva verksamheten ett antal timmar i månaden.

”Vi känner en stor trygghet med konsulten hos oss och som vi dessutom vet har hela Saldabs organisation i ryggen. Har vi en fråga får vi ett bra svar. Den kompetensen är oerhört viktig” säger Tim.

Med sina runt 50 anställda och 20-25 användare är Ray Metallfabrik inte någon av Saldabs större kunder. Enligt Tim märks detta aldrig av i relationen med Saldab.

”Saldab upplever jag som en ytterst professionell leverantör. De lyssnar, kollar av, informerar och återkopplar. Vi har alltid känt att vi är betydelsefulla för dem,” säger Tim.

  Advenica säkrar sin e-post med Voltage SecureMail

  Översikt Advenica är en ledande europeisk leverantör av IT-säkerhet. De erbjuder avancerade lösningar och tjänster för IT-säkerhet för affärsdrivande informationsutbyte och säker digitalisering. I över 20 år har Advenica gjort det möjligt för företag och organisationer att ta digitalt ansvar genom att till tillhandahålla framtidssäkrade och hållbara lösningar. Utmaning Advenica arbetar i huvudsak med kunderLäs mer. Läs mer.
  Saldab hjälper GDL mot effektivare logistiklösningar

  Stark tillväxt med rätt verksamhetsfokus på GDL Transport

  När GDL:s moderbolag DSVM Group beslutade att decentralisera IT och andra servicefunktioner till bolagen i Sverige och Danmark var de snabba med att komma till handling. Här blev Saldab en viktig del i GDL:s strategi för att förändra sättet som IT bedrevs på inom organisationen.

  Läs mer.

  Nu är det ordning och reda på lagret hos Aditro Logistics

  När fyra nyförvärvade bolags IT-miljöer skulle få en gemensam struktur blev det större utmaningar än förväntat för Aditro Logistics som arbetar med tredjepartslogistik. Men sedan Saldab blev Aditro Logistics helhetsleverantör inom IT infrastruktur har det blivit ordning och reda.

  Läs mer.